NL FR

Research and Education

Kanker en de rol van vasten

De rol van voeding en vasten tijdens de behandeling

Symposium kanker en de rol van vasten

 

Korte inhoud

Tumoren zijn zoals alle andere cellen afhankelijk van voedingsstoffen voor hun energie-huishouding en celdeling. Eigenaardig genoeg zijn alle klassieke behandelingen gebaseerd op het “kill the cancer” principe, en gaat er weinig tot geen aandacht naar de micro-omgeving die de groei en het ontstaan van de tumor mogelijk maakt. Tumoren ontstaan namelijk altijd in een zuur milieu. Zuurstoftekort is kenmerkend voor een zuur milieu en bevordert niet alleen de wijze van energieproductie maar mogelijks ook de uitzaaiing van tumoren.

Ondanks dat de micro-omgeving via vele wegen beïnvloedbaar is, zoals bijvoorbeeld via het microbioom of de voeding, wordt over deze laatste weinig tot niet gepraat. Daarom wordt in dit symposium ingegaan op diverse voedingsfactoren die de micro-omgeving kunnen beïnvloeden: rood vlees, ketogeen dieet, whey proteïnen, omega vetzuren, suikers (o.a. fructose) en aminozuren, alsook de rol van (intermittent) vasten. Belangrijk daarbij is een basis over de groei van tumoren en hun energie huishouding. Tenslotte wordt ook ingegaan op factoren zoals autofagie, de rol van exosomen en van insuline. Uiteraard worden hierbij ook interessante toepassingen aangebracht.

Spreker: Dr. Jacques Deneef (Immunoloog)

 

De online opleiding is beschikbaar op de website van Nutriphyt en Bioamoles

Nu beschikbaar Online Duur: 2u

U dient over een professioneel account te beschikken op de website van Nutriphyt (www.nutriphyt.be) of van Bioamoles (www.bioamoles.be) om deze opleiding te kunnen bekijken.

 

 

 

  PURES - Kasteelhoek 12 - B-8730 Beernem - Tel. +32 50 59 88 81 - info@pures.be
Disclaimer